فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال شانزدهم شماره 4 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حدیثه فرزان، مژگان فضلی، حامد طهماسبی، پیراسته نوروزی، مجتبی نصیری، مهدی میرزایی* صفحات 1-9
    مقدمه

    یکی از عوامل عفونت‌زا در زنان باردار و نوزادان تازه متولد شده، استرپتوکوک آگالاکتیه می‌باشد. کپسول این باکتری اهمیت ویژه‌ای در بیماری‌زایی دارد. هدف ازا ین مطالعه، بررسی الگوی مقاومت به آنتی‌بیوتیک و پراکنش تایپ‌های کپسولی در ایزوله‌های استرپتوکوک آگالاکتیه جدا شده از زنان باردار و نوزادان تازه متولد شده می‌باشد.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، با استفاده از آزمون‌های بیوشیمیایی، ایزوله‌های استرپتوکوک آگالاکتیه از از واژن و رکتوم زنان باردار و گوش و بینی نوزادان تازه متولد شده، جدا شد. تایپ‌های کپسولی Ia، Ib، II،III ، Iv، V، VI، VII و VIII به‌ترتیب توسط ژن‌های ps1Ah،cps1bj ،cps2k ،cps1a/2/3I ،cps4N ،cps5O ،cps6I ، cps7M و cps8j شناسایی شدند. جهت تکثیر ژن‌ها از روش واکنش زنجیره‌ای پلی‌مراز (PCR) استفاده گردید.

    نتایج

    در این مطالعه، 73 ایزوله (8/52%) از نمونه‌های رکتوواژینال مادران باردار و 61 ایزوله (2/44%) از گوش و بینی نوزادان تازه متولد شده جمع آوری گردید. در نمونه‌های رکتوواژینال، سویه‌های مقاوم به تتراسایکلین (1/82%) و اریترومایسین (5/83%) بیشترین فراوانی را داشتند. همچنین، در نمونه‌های حلق و بینی، سویه‌های مقاوم به ریفامپین (6/83%)، اریترومایسین (3/98%)، تتراسایکلین (4/93%) و کلیندمایسین (6/83%)، فراوانی بالایی را نشان دادند. در هر دو گروه، تایپ کپسولی III (4/14%) و بعد از آن به‌ترتیب تایپ‌های کپسولی II (9/7%)، Ib (2/7%) و V (5/6%) بیشترین فراوانی را داشتند. تایپ‌های کپسولی VIII ,VII Ia و VI در هیچ یک از ایزوله‌ها تشخیص داده نشد. فراوانی تایپ‌های کپسولی III، Ib، II و V افزایش معنی‌داری را در سویه‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک نشان داد.

    نتیجه‌گیری

    نتایج ما مشخص کرد که فراوانی بالای تایپ‌های کپسولی استرپتوکوک آگالاکتیه در مادران باردار، نقش مهمی در افزایش مقاومت به آنتی بیوتیک‌های مختلف دارد.

  • فرهاد یوسفی، مرضیه روحانی رصاف*، عبدالله برخورداری، حمید کلالیان مقدم صفحات 10-16
    مقدمه

    از زمان ظهور بیماری همه‌گیر کووید-19، تحقیقات بر روی شناسایی افراد در معرض خطر و پیشگیری از شیوع آن متمرکز شده است. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین گروه‌های خونی و ابتلای قطعی به کووید-19 در شاهرود است.

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه یک مطالعه مقطعی تحلیلی است. داده‌های افراد مراجعه‌کننده مشکوک به کووید-19 در شاهرود از ابتدای اپیدمی در بهمن سال 1398 تا ابتدای سال 1400 توسط سیستم ثبت کرونا جمع‌آوری شده است. مورد قطعی کووید-19 در این مطالعه، کسی است که آزمایش RT-PCR مثبت داشته باشد. به‌منظور بررسی ارتباط گروه خونی مختلف و ابتلا به بیماری از رگرسیون لوجستیک استفاده گردید و وجود سایر متغیرهای اثرگذاری چون بیماری‌های زمینه‌ای و سن و جنس کنترل گردید.

    نتایج

    در این مطالعه بالاترین درصد PCR مثبت برای گروه خونی B (49/6 درصد) و سپس AB (43/1 درصد) است، ولی این اختلاف معنادار نیست. در مدل‌سازی انجام شده ارتباط معناداری بین گروه‌های خونی B و ابتلا به کووید-19 مشاهده شد به‌طوری‌که 56 درصد خطر بیشتر می‌شود. همچنین در بررسی ارتباط گروه‌های خونی غیر O با کنترل برای متغیرهای سن، جنس و بیماری زمینه‌ای نشان داد که گروه خونی غیر O نسبت به 35 O درصد شانس ابتلا را به‌طور معناداری افزایش می‌دهد. Rh ارتباط معناداری با ابتلا نشان نداد.

    نتیجه‌گیری

    این مطالعه نشان داد گروه خونی غیر O در مقایسه با O ریسک بالاتری برای ابتلا به کووید-19 دارد. در بین گروه‌های خونی، گروه خونی 56 B درصد خطر ابتلا را بیشتر می‌کند.

  • رامین فلاح، حسن متین همایی*، صالح رحمتی احمدآباد صفحات 17-27
    مقدمه

    با توجه به عوارض شدیدی که استفاده یا مواجه با سم کلرپیریفوس (CPF) بر ریه و سیستم تنفسی برجای می‌گذارد، در این مطالعه تاثیرات تمرینات هوازی بر بهبود عوارض ناشی از مسمومیت با CPF در سطح تغییرات بافت ریه و بیان ژن‌ها در موش‌های صحرایی بررسی گردید.

    مواد و روش‌ها

    16 سر موش صحرایی نژاد ویستار در 6 گروه کنترل سالم، کنترل مسموم با دوز 1، کنترل مسموم با دوز 3، گروه تمرین دیده مسموم با دوز 1، گروه تمرین دیده مسموم با دوز 3 و کنترل DMSO تقسیم شدند. ماده CPF در دو دوز مختلف به‌صورت درون صفاقی به گروه‌های موردنظر تزریق شد. پس از ایجاد مسمومیت، تمرینات ورزشی طبق یک برنامه ورزشی معین به گروه‌های موردنظر داده شد. ارزیابی‌های بافت‌شناسی، اندازه‌گیری شاخص‌های استرس اکسیداتیو (SOD و MDA) و تغییرات بیان دو ژن SP-A و COP-1 در تمامی گروه‌های مورد مطالعه به‌ترتیب با استفاده از روش‌های رنگ‌آمیزی H&E و PAS و real-time PCR انجام شد.

    نتایج

    تصاویر حاصل از ارزیابی‌های بافت‌شناسی نشان داد که میزان تخریب مخاطی بافت ریه در گروه‌های کنترل مسموم با دوز 1 و دوز 3 افزایش‌یافته بود (001/0P=). پس از انجام تمرینات هوازی به میزان قابل‌توجهی از شدت میزان تخریب بافت کاسته شده بود. همچنین شاخص‌های اکسیداتیوی نظیر MDA و آنتی‌اکسیدانی مانند SOD در بافت گروه‌های مسموم به‌ترتیب به میزان معنی‌داری افزایش‌یافته بودند که پس از انجام تمرینات مشاهده گردید میزان SOD افزایش و سطح MDA کاهش‌یافته است. در سطح مولکولی نیز مشاهده شد که بیان دو ژن SP-A و COP-1 در گروه کنترل مسموم با CPF به میزان معنی‌داری کاهش‌یافته بود که پس از تمرینات هوازی به میزان معنی‌داری نسبت به گروه‌های کنترل افزایش یافتند.

    نتیجه‌گیری

    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه به نظر می‌رسد تمرینات هوازی از طریق کاهش استرس‌های اکسیداتیو ناشی از مسمومیت با ترکیباتی نظیر CPF نقش موثری در کاهش آسیب‌های بافتی ناشی از استرس‌های اکسیداتیو و تنظیم بیان ژن‌های اختصاصی بافتی داشته باشند.

  • حمیدرضا مهریار، فاطمه رستم پور، محمد مجیدی، سحر پاریاب، فاطمه رستگار، امید گرکز صفحات 28-34
    مقدمه

    مسمومیت حاد با الکل‌ها و شیوع اپیدمی‌ها در مناطق مختلف کشور جزو مهم‌ترین اورژانس‌های پزشکی شناخته‌شده که همه‌ساله با عوارض و مرگ‌ومیر بالا همراه می‌باشند، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط اختلالات اسید باز با پیش‌آگهی در بیماران مبتلابه مسمومیت با الکل در بیمارستان طالقانی ارومیه در سال 1398 انجام شد.

    مواد و روش‌ها

    این مطالعه به روش مقطعی در بازه زمانی سال 1398 به روش سرشماری بر روی بیماران با مسمومیت با الکل مراجعه‌کننده به بیمارستان طالقانی ارومیه انجام شد، داده‌ها با استفاده از چک‌لیستی که شامل اطلاعات دموگرافیک بود جمع‌آوری شد؛ داده‌ها بعد جمع‌آوری وارد SPSS شده و با کمک آمار توصیفی و آزمون‌های کای دو، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون ANOVA، آزمون T گروه‌های مستقل تجزیه‌وتحلیل شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد از 234 بیمار بستری در بیمارستان 213(91%) مرد و 21(9%) زن بودند، بیشترین گروه سنی 30-21 سال با 115(1/49%) بود، بیشترین شکایت بیماران 91(8/38%) تهوع و استفراغ بوده، میانگین HCO3 42/4± 63/23 و میانگین pH 08/0± 35/7 بود عدم وجود تفاوت معنادار بین جنسیت با مسمومیت با الکل (26/0=P) و اختلالات اسید و باز با جنسیت بود (24/0=P) بود. نیاز داشتن به دیالیز یا عدم نیاز به دیالیز با مسمومیت با الکل رابطه معنادار داشت (001/0=P) بین اختلالات اسید و باز با پیش‌آگهی بیماران مسمومیت با الکل نیز ارتباط وجود داشت (001/0=P).

    نتیجه‌گیری

    نتایج نشان داد در مسمومیت با الکل، اختلالات اسید باز به‌ویژه اسیدوز متابولیک با پیش‌آگهی بیماران ارتباط معناداری دارد و همچنین pH کمتر از 09/7 با پیش‌آگهی ضعیف در بیماران‌ همراه می‌باشد. هرچند جهت تایید نتایج، مطالعات بیشتر با حجم نمونه بالاتر و با روش مطالعه ‌آینده‌نگر توصیه می‌گردد.

  • فاطمه عمرانی طبرستانی، ابوالفضل اکبری*، شهره زارع کریزی، فتاح ستوده نژاد نعمت الهی صفحات 35-42
    مقدمه

    پروتیین القا شونده توسط فاکتور رشد ترانسفورم‌کننده بتا مرتبط با X (TGIF2LX) به‌عنوان یک هومیودومین پروتیین و کورپرسور فاکتور رشد ترانسفورم‌کننده بتا (TGF-β)، تکثیر برخی سلول‌های سرطانی از جمله سرطان روده بزرگ را به‌واسطه‌ی برخی مسیرهای پیام‌رسانی تنظیم می‌کند. NAهای غیرکدکننده کوچک(micro RNA; miRNA) به‌عنوان تنظیم‌کننده‌های مولکولی سرطان روده بزرگ شناخته می‌شوند که در فرآیندهای رشد، تکثیر، تمایز و آپوپتوز سلولی نقش دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی اهمیت بیولوژیکی پروتیین TGIF2LX و تاثیر آن بر میزان بیان miRNAهای انکوژن miR-34a، miR-20a و miR-21 در سلول‌های رده سرطانی روده بزرگ SW1116 بود.

    مواد و روش‌ها

    رده سلولی SW1116 انسان و رده سلولی ترانسفکت شده با cDNA کدکننده ژن TGIF2LX و بیان‌کننده افزایشی این فاکتور، در محیط کشت RPMI 1640 در شرایط مناسب کشت شدند. برای ارزیابی میزان حیات سلول‌ها در in vitro از آزمون MTT استفاده شد. پس از استخراج RNA از هر دو گروه سلولی و سنتز cDNA، تجزیه و تحلیل بیان miRNAها با استفاده از تکنیک qRT-PCR انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد بیان افزایشی TGIF2LX می‌تواند تکثیر رده سلولی SW1116 را کاهش دهد. تجزیه و تحلیل بیان ژن نشان داد بیان افزایشی TGIF2LX می‌تواند سطح بیان miR-21 را به‌طور معناداری کاهش دهد (026/0P=). با این حال سطح بیان miR-34a (52/0P=) وmiR-20a (48/0P=) در سلول‌هایSW1116 ترانسفکت شده باTGIF2 LX در مقایسه با سلو‌ل‌های دستکاری نشده تغییر معناداری نشان نداد.

    نتیجه‌گیری

    یافته‌های ما شواهدی از مکانیسم‌های مولکولی را ارایه داد که هومیودومین پروتیین TGIF2LX می‌تواند با کاهش بیان miR-21 به‌عنوان سرکوب‌کننده تومور در سلول‌های سرطان روده بزرگ عمل کند. بنابراین، به‌طور بالقوه می‌توان این پروتیین را به‌عنوان یک گزینه امیدوارکننده برای استراتژی‌های درمانی مبتنی‌بر ژن در این سرطان مدنظر قرار داد.

  • محسن ژاله، صدرالله صیدی، شهاب خوشخوی، حسین ژاله* صفحات 43-50
    مقدمه

    غلظت‌های بالای نیکوتین موجب القا مرگ سلولی در سیستم عصبی مرکزی می‌شود که می‌تواند بر سلامت افراد در معرض نیکوتین تاثیرگذار باشد. سیاهدانه دارای اثرات حفاظت سلولی بالایی است اما قدرت محافظتی آن در برابر مرگ سلول‌های عصبی هنوز مطالعه نشده است. از اینرو، در این مطالعه ما اثرات محافظتی روغن سیاهدانه را در سلول‌های PC12 تیمار شده با نیکوتین بررسی کردیم.

    مواد و روش‌ها

    بقای سلولی با استفاده از کیت اندازه‌گیریLDH اندازه‌گیری شد. آزمون TUNEL برای نشان دادن قطعه قطعه شدن DNA و آپوپتوز استفاده شد. تولید NO از طریق واکنش گریس محاسبه واز کیت سنجش سیتوکین التهابی موش صحرایی برای اندازه‌گیری غلظت سیتوکین‌های التهابی استفاده شد.

    نتایج

    نشان داد که غلظت 100 میلی‌مولار نیکوتین موجب کاهش زنده ماندن سلولی و افزایش سمیت سلولی سلولی، تولید NO، غلظت سیتوکین‌های التهابیو تکه‌تکه شدن DNA شد. روغن سیاهدانه منجر به افزایش زنده ماندن سلولی و کاهش سمیت سلولی، تولید NO، غلظت سیتوکین‌های التهابی و تکه‌تکه شدن DNA در سلول‌های PC12 تیمار شده با نیکوتین با غلظت بالا شد.

    نتیجه‌گیری

    نتایج مطالعه ما نشان داد که روغن سیاهدانه مرگ سلولی ناشی از نیکوتین را در سلول‌های شبه نورون PC12 از طریق مهار تولید NO و سنتز سیتوکین‌های التهابی غیرفعال و سرکوب می‌کند.

  • مرتضی علیزاده، آنه محمد یاپنگ غراوی، مهدی میرزایی، مجید صالحی* صفحات 51-62
    مقدمه

    مهندسی بافت با استفاده از سلول، داربست و فاکتور رشد محیط مناسبی برای ترمیم، جایگزینی یا بازسازی بافت آسیب دیده ایجاد می‌کند. داربست‌ها نقش ECM بافت طبیعی را بازی کرده و از رشد و تمایز سلول‌ها حمایت می‌کنند. روش الکتروریسی روشی سریع و کارآمد است که امکان ساخت داربست‌های نانوفیبری را فراهم می‌آورد. جداسازی فازی نیز روشی سریع و کم هزینه بوده و نیاز به ابزار کمتری دارد.

    مواد و روش‌ها

    در مطالعه‌ی حاضر بعد از به‌دست آوردن شرایط بهینه موثر در فرآیند الکتروریسی و جداسازی فازی، از پلیمر ژلاتین برای سنتز نانوفیبر و از پلیمر PLA و نانولوله کربنی چند دیواره برای ساخت کانال‌های متخلخل و نانوفیبری حاوی بربرین استفاده و با آزمون‌های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج آزمون‌های مشخصه‌یابی در محیط خارج بدن نشان‌دهنده مناسب بودن کانال‌های حاوی PLA/MWCNTs/ نانوفیبر ژلاتین با بربرین بود. آزمون‌های عملکردی (که شامل SFI، Hot plate test) و آزمون‌های بافت‌شناسی از عصب بازسازی شده شامل رنگ‌آمیزی H&E و نیز آزمون‌های بافت‌شناسی از عضله گاستروکنمیوس پای معیوب (H&E) و همچنین وزن عضله گاستروکنمیوس پای معیوب بیانگر بهبود چشمگیر در موش‌های دریافت‌کننده بربرین در مقایسه با گروه کنترل منفی و گروه‌های فاقد بربرین بود.

    نتیجه‌گیری

    توانایی ساخت کاندوییت‌های متخلخل- نانوفیبری از پلیمرهای PLA و ژلاتین با تکنیک جداسازی فازی/الکتروریسی امکان استفاده از آنها را در مهندسی بافت عصب محیطی فراهم می‌کند.

  • مطهره رضوان*، هدا کشمیری نقاب، افشین شیرکاوند صفحات 63-77

    پیشرفت‌ها در تصویربرداری سرطان از تشخیص و اندازه‌گیری ضایعه، به سمت ارزیابی کمی فرایندهای متابولیک و فعل و انفعالات سلولی و ملکولی با سرعت بالا در حال انجام است. استرومای تومور به عنوان یک عامل اساسی در پاتوفیزیولوژی تومور نقش مهمی را در استراتژی‌های درمانی و هدف قرار دادن محیط ریزتومور بازی می‌کند. از همین رو کنترل موفقیت آمیز سرطان نیازمند بررسی برهم‌کنش‌های پیچیده سلولی و ملکولی در بافت سرطان می باشد. ادغام پیشرفت‌های صورت گرفته در زیست‌شناسی ملکولی،  شیمی سنتتیک و تکنیک‌های تصویربرداری، تشخیص بر پایه تصویربرداری را به سمت حوزه ملکولی – عملکردی سوق داده است. بنابراین علم تصویربرداری به دنبال یافتن برنامه‌های کاربردی در تحقیقات علوم پایه، پیش بالینی و مطالعات ترجمانی سرطان می باشد. تصویربرداری هسته ای، تصویربرداری نوری و تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) از ابزارهای اولیه هستند که برای تشخیص سرطان در حال توسعه می باشند. این تکنیک‌ها به واسطه رشد و پیشرفت پروب‌های ملکولی که اخیرا برای ثبت خصوصیات ملکولی و فیزیولوژیکی در داخل بدن بهبود یافته اند، در حال توسعه می باشند. در این مطالعه به مروری بر تکنیک‌های تصویربرداری ملکولی و پروب‌های رایج و همچنین استراتژی‌های به کارگیری آن‌ها می‌پردازیم.

|
  • Hadiseh Farzan, Mojgan Fazli, Hamed Tahmasebi, Pirasteh Norouzi, Mojtaba Nasiri, Mehdi Mirzaei* Pages 1-9
    Introduction

    Streptococcus agalactiae is one of the infectious agents in pregnant women and newborns. The capsule of this bacterium is importance in pathogenesis. This study aimed to investigate antibiotic resistance patterns and distribution of capsule types in S. agalactiae isolates collected from maternal-newborn.

    Methods

    First, using biochemical tests, S. agalactiae isolates were collected from the vagina and rectum of pregnant women and the ears and nose of newborns. Capsule types Ia, Ib, II, III, Iv, V, VI, VII, and VIII were identified by the ps1Ah, cps1bj, cps2k, cps1a / 2 / 3I, cps4N, cps5O, cps6I, cps7M and cps8j genes. Polymerase chain reaction (PCR) was used to amplify the genes.

    Results

    In this study, 73 isolates (52.8%) were collected from rectovaginal, and 61 isolates (44.2%) were collected from the ear and nose. In rectovaginal specimens, tetracycline (82.1%) and erythromycin (83.5%) resistant strains were most common. Also, in nose and ear samples, resistance to rifampin (83.6%), erythromycin (98.3%), tetracycline (93.4%), and clindamycin (83.6%) showed high frequency. In both groups, capsule type III (14.4%), followed by capsule type II (7.9%), Ib (7.2%), and V (6.5%) had the highest frequency, respectively. Capsule types VIII, VII Ia, and VI were not detected in any of the isolates. The frequency of capsule types III, Ib, II, and V significantly increased antibiotic-resistant strains.

    Conclusion

    Our results showed that the high frequency of S. agalactiae capsule types in pregnant women has an essential role in increasing resistance to various antibiotics.

    Keywords: Polymerasechain reaction (PCR), Streptococcus agalactiae, Drug resistance, Pregnant women
  • Farhad Yousefi, Marzieh Rohani-Rasaf*, Abdullah Barkhordari, Hamid Kalalian Moghaddam Pages 10-16
    Introduction

    Since the Covid-19 pandemic, research has focused on identifying people at risk and preventing its spread. The aim of this study was to investigate the relationship between blood groups (ABO) and the risk of COVID-19 infection in Shahroud.

    Methods

    This study is an analytical cross-sectional study. Data from suspected cases of Covid-19 were collected in Shahroud by the Corona Registration System from the beginning of the epidemic in February 2020. In this study, confirmed cases of Covid-19 were defined as those that had a positive RT-PCR test. Logistic regression was used in order to investigate the relationship between ABO and COVID-19 infection, and other variables, such as co-morbidities, age, and gender also were adjusted.

    Results

    In this study, the highest percentage of positive PCR was for B type (49.6%) and then AB (43.1%), but this difference was not significant. In the modeling, a significant relationship was observed between B type and Covid-19 infection, so that the risk is 56% higher. Also, in the study of the relationship between non-O blood groups and adjusted for the variables of age, gender, and comorbidities, it was shown that non-O blood type compared to O blood type increased the odds of infection by35% significantly. Rh did not show a significant association with infection.

    Conclusion

    This study showed that non-O blood types have higher odds of developing Covid-19 compared to the O blood type. Among the various blood types, type B increases the odds of infection by 56%.

    Keywords: Covid-19, SARS-CoV-2, ABO bloodtype, Risk of infection
  • Ramin Fallah, Hassan Matin Homaee*, Saleh Rahmati Ahmadabad Pages 17-27
    Introduction

    Due to thesevere side effects of using or exposure to chlorpyrifos toxin (CPF) on the lungs and respiratory system, in this study, the effects of aerobic exercise on improving the effects of CPF poisoning on the level of lung tissue changes and gene expression in Rats were examined.

    Methods

    Sixteen Wistar rats were divided into 6 groups: healthy control, dose 1-poisoned control group, dose 3-poisoned control group, dose 1-poisoned training group, dose 3-poisoned training group, and DMSO control. CPF was injected intraperitoneally in two different doses to the target groups. After intoxication, exercise was given to the target groups according to a specific exercise program. Histological assessments, evaluation of oxidative stress markers (SOD and MDA), and expression changes of Spa and Cop-1 genes in all study groups were performed.

    Results

    Results from histological evaluations showed that the rate of mucosal destruction of lung tissue was increased in the control groups poisoned by dose 1 and dose 3 of CPF (P=0.001). SOD and MDA levels were reduced and enhanced, respectively, in poisoned control groups. After aerobic exercise, the severity of tissue damage was significantly reduced. SOD and MDA levels were significantly increased and decreased, respectively, in trained groups. At the molecular level, it was also observed that the expression of Spa and Cop-1 genes in the CPF-poisoned control group was significantly reduced, which increased significantly compared to the control groups after aerobic exercise.

    Conclusion

    According to the results of this study, aerobic exercise seems to play an effective role in reducing tissue damage due to oxidative stress and regulating the expression of tissue-specific genes by reducing oxidative stress induced by CPF.

    Keywords: Organophosphate pesticides, Chlorpyrifos, Aerobic exercise, Lung tissue, Spa, Cop-1
  • Hamid Reza Mehryar, Fatemeh Rostampour, Mohammad Majidi, Sahar Paryab, Fatemeh Rastegar, Omid Garkaz * Pages 28-34
    Introduction

    Acute alcohol poisoning and the spread of epidemics in different parts of the country are among the most important known medical emergencies that are associated with high morbidity and mortality every year. The aim of this study was to investigate the relationship between open acid disorders and prognosis in patients with alcohol poisoning in Taleghani Hospital in Urmia in 2019.

    Methods

    This cross-sectional study was performed on patients with alcohol poisoning referred to Taleghani Hospital in Urmia during the period of 2019 by census method. The data were collected using a checklist that included demographic information. Data were collected by SPSS18 and analyzed using descriptive statistics and chi-square test, Pearson correlation coefficient, ANOVA test and independent group t-test.

    Results

    The results showed that out of 234 patients admitted to the hospital, 213 (91%) were male and 21 (9%) were female. The highest age group was 21-30 years with 115 (49.1%). Nausea and vomiting, mean HCO3 was 23.63±4.42 and mean pH was 7.35±0.08, There was no significant difference between the sexes with alcohol poisoning (P=0.26) and acid and base disorders with sex (P=0.24). Need for dialysis or no need for dialysis was significantly associated with alcohol poisoning (P=0.001). There was also a relationship between acid and base disorders with the prognosis of patients with alcohol poisoning (P=0.001).

    Conclusion

    The results showed that in alcohol poisoning, open acid disorders, especially metabolic acidosis, have a significant relationship with patients' prognosis and also pH less than 7.09 is associated with poor prognosis in patients. However, to confirm the results, more studies with higher sample size and prospective study method are recommended.

    Keywords: Poisoning, Alcohols, Acid-base imbalance, Prognosis
  • Fatemeh Omrani Tabarestani, Abolfazl Akbari *, Shohreh Zare Karizi, Fattah Sotoodehnejadnematalahi Pages 35-42
    Introduction

    Transforming growth factor-beta-induced factor X-linked (TGIF2LX) as a homeodomain protein and TGF-βcorepressor, could regulate proliferation of some cancer cells including colorectal cancer by some signaling pathways. Small non-coding RNAs (microRNA; miRNA) are known as molecular regulators of colorectal cancer that are involved in the processes of cell growth, proliferation, differentiation and apoptosis. The aim of this study was to evaluate the biological significance of TGIF2LX protein and its effect on the expression of oncogenic miRNAs miR-34a, miR-20a and miR-21 in colorectal cancer cells SW1116.

    Methods

    Human SW1116 cell line and cell line transfected with cDNA encoding TGIF2LX gene were cultured in RPMI 1640 medium under appropriate conditions. MTT assay was used to assess cell viability in vitro. After RNA extraction from all cell groups and cDNA synthesis, miRNA expression analysis was performed using qReal-time PCR technique.

    Results

    The results showed that the increased expression of TGIF2LX could reduce the proliferation of SW1116 cell line. Gene expression analysis showed that increased expression of TGIF2LX could significantly reduce the expression level of miR-21 (P<0.038). However, the expression levels of miR-34a and miR-20a in SW1116 cells transfected with TGIF2LX did not show a significant change compared to non-transfected cells (P>0.05).

    Conclusion

    Our findings provide evidence of molecular mechanisms that the homeodomain protein TGIF2LX can act as a tumor suppressor in colorectal cancer cells by reducing miR-21 expression. Therefore, this protein can potentially be considered as a promising option for gene-based therapeutic strategies in this cancer.

    Keywords: Homeodomain protein, TGIF2LX, miRNA, Hox gene, Colorectal cancer, SW1116
  • Mohsen Zhaleh, Sadrollah Seidi, Shahab Khoshkhoy, Hossein Zhaleh* Pages 43-50
    Introduction

    High concentration of nicotine induces cell death in central nervous system which can affect the health of nicotine-exposed people. Some therapeutic properties of Nigella Sativa have been investigated but its protective power against neuron cell death not studied yet. Therefore, we studied the protective effect of Nigella Sativa oil in nicotine-treated PC12 cells.

    Methods

    The cell viability measured by LDH test. TUNEL test was used to show DNA fragmentation and apoptosis. NO production was calculated through Griess reaction. The Rat inflammatory cytokine assay kit was used to measurement of inflammatory cytokines concentrations.

    Results

    100 mM of nicotine reduced cell viability, and increased cell cytotoxicity, NO production, inflammatory cytokines concentrations, and DNA fragmentation significantly. N. sativa essential oil increased cell viability and decreased cell cytotoxicity, NO production, inflammatory cytokines concentrations, and DNA fragmentation in high concentration nicotine-treated in PC12 cells, respectively.

    Conclusion

    The main finding of our study was that Nigella Sativa oil suppresses the nicotine-induced cell death in PC12 neuron-like cells. It inactivates the apoptosis process through inhibition of the NO production, and inflammatory cytokines synthesis.

    Keywords: Nigella sativa oil, Nicotine, Cell death, Apoptosis, Cytotoxicity
  • Morteza Alizadeh, Anneh Mohammad Gharravi, Mehdi Mirzaii, Majid Salehi* Pages 51-62
    Introduction

    Tissue engineering using scaffold, cells, and growth factor creates the appropriate environment to repair, replace, or regenerate of failure or damaged tissue. Scaffolds play the role of ECM of normal tissue and support cell growth and differentiation. Electrospinning is a fast and efficient method that makes it possible to make nanofiber scaffolds. Phase separation is also a fast and inexpensive method and requires fewer tools.

    Methods

    In the present study, after obtaining the optimal factors in electrospinning and phase separation process, from gelatin polymer for nanofiber synthesis and from poly-L-lactic acid polymer (PLLA) and multi-wall carbon nanotubes for making porous and nanofiber conduits containing berberine (Beri) was used and evaluated by various tests.

    Results

    The results of in vitro characterization tests indicated the suitability of channels containing PLA/MWCNTs / nanofiber gelatin with berberine. Functional tests (including SFI, Hot plate test) and histological tests are made of a nerve and muscle (including H&E staining) as well as weighing of gastrocnemius muscle. The defect showed a significant improvement in berberine-receiving rats compared with the negative control group and the berberine-free groups.

    Conclusion

    synthesis of porous and nanofiber conduits from gelatin and poly-L-lactic acid polymer with electrospinning and phase separation process provide potential use in peripheral nerve tissue engineering.

    Keywords: Electrospinning, Porous conduit, Phase separation, Nanofiber, Schwann cells
  • Motahareh Rezvan*, Hoda Keshmiri Neghab, Afshan Shirkavand Pages 63-77
    Introduction

    Advancements in cancer imaging are rapidly moving from the detection and size measurement of a lesion to the quantitative assessment of metabolic processes and cellular and molecular interactions. Tumor stroma as an important factor in tumor pathophysiology plays an important role in treatment strategies and targeting the tumor microenvironment. Therefore, successful cancer control requires the study of complex cellular and molecular interactions in cancer tissue. The integration of advances in molecular biology, synthetic chemistry, and imaging techniques has shifted imaging-based diagnosis to molecular function. Therefore, imaging science seeks to find applications in basic science, preclinical, and translational research in cancer. Positron emission tomography, single-photon emission computed tomography, optical imaging, and magnetic resonance imaging are the primary tools being developed for oncologic imaging. These techniques are being developed due to the development of molecular probes that have recently been improved to record in vivo molecular and physiological properties. Herein, we review molecular imaging techniques and common probes in preclinical studies, as well as their application strategies.

    Keywords: Molecular imaging, Diagnosis, Cancer, Prob